1. gaming
  2. gaming router

Best getest: De beste gaming routers van 2024

Laatst bijgewerkt: 10 apr. 2024

Kom bij ons en verken de top 10 gaming routers die je gaming-ervaring naar een hoger niveau kunnen tillen. Heb je ooit last gehad van lag of drop-outs in je online gaming en ben je op zoek naar een router die deze problemen in één klap oplost? Maak je geen zorgen, je bent hier aan het juiste adres. Van router met dual-band tot gaming routers met vergelijkbare prestaties, we hebben alle informatie die je nodig hebt om te bepalen welke producten het beste bij jou passen.

Als je op zoek bent naar de beste gaming routers van 2024, ben je op onze pagina helemaal goed terecht gekomen. Wij stellen deze lijst speciaal voor jou samen, gebaseerd op onze grondige vergelijkingen en uitgebreide ervaring in de software-industrie. Bij ons vind je alleen zorgvuldig geselecteerde gaming routers, die uitblinken in gebruiksvriendelijkheid, innovatie, en betrouwbaarheid. Hele goede gaming routers kopen doe je daarom bij SoftwareGurus.nl. Ons doel is om jou te voorzien van de meest actuele en efficiënte software producten.

Thomas

Wat leuk dat je bij ons komt kijken voor de top 10 beste gaming routers. We hebben deze gaming routers met elkaar vergeleken en daaruit is deze top 10 opgesteld. Dit zal jou helpen bij het maken van jouw keuze. Welke gaming router als beste getest is, is uiteraard de nummer 1 in de lijst. Echter hoeft dat niet de beste voor jou te zijn. Door verschillende gaming routers te vergelijken met elkaar, kom jij er snel achter welke de juiste aankoop voor jou is.

Inhoudsopgave

Favorieten van softwaregurus.nl: Top 10 lijst gaming routers van 2024

Bekijk snel de gehele top 10 van de beste gaming routers. We hopen dat je veel aan onze gedeelde informatie hebt, om een goede keuze voor jezelf te maken. Wanneer je een gaming router uit onze top 10 beste gaming routers kiest, weet je zeker dat je een goed aankoop doet. Lees snel verder voor onze gehele top 10 uit onze gaming routers test.

1. ASUS Rapture GT-AX11000 Gaming Router AiMesh WiFi 6 AX.

5/5

De ASUS GT-AX11000 biedt ook ondersteuning voor AiMesh, waardoor je een volledig mesh WiFi systeem creëert. Hierdoor heb je een stabiel en optimaal bereik door het hele huis. De router is ook uitgerust met de laatste beveiligingssoftware, waardoor je je netwerk optimaal beschermt tegen cyberdreigingen. De router heeft ook een uitgebreide geavanceerde functies, waaronder VPN servers, QoS, guest network, en een bandbreedte monitor. Met deze functies krijg je meer controle over je netwerk en kan je jouw online ervaring nog meer verbeteren. De ASUS GT-AX11000 is een krachtige, veilige en veelzijdige router die je optimaal voorziet van snel en stabiel internet. Met zijn krachtige prestaties, brede functies en AiMesh-ondersteuning, zal deze router een waardevolle aanwinst zijn voor je thuisnetwerk.

2. ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 Gaming Router WiFi 6E.

5/5

De ASUS ROG GT-AXE11000 WiFi 6E gaming-router is de perfecte keuze voor gamers. De router biedt de nieuwe 6GHz-band met een snelheid van maar liefst 11.000 Mbps, wat betekent dat je games soepeler en sneller kunt spelen. Daarnaast is de router compatibel met de PS5, wat betekent dat je optimaal gebruik kunt maken van alle features en functies. Dankzij WAN-aggregatie kun je twee of meer netwerkverbindingen combineren voor een betere doorvoersnelheid. Verder beschikt de ASUS ROG GT-AXE11000 WiFi 6E gaming-router over Triple-level Game Acceleration, waarmee het game-verkeer wordt geoptimaliseerd om de prestaties en stabiliteit te verbeteren. Met de gratis netwerkbeveiliging krijg je toegang tot de laatste beveiligingsupdates, waardoor je je netwerk optimaal kunt beveiligen. En met AiMesh-ondersteuning kun je je ASUS-routers verbinden om een mesh-netwerk te maken. Kortom: de ASUS ROG GT-AXE11000 WiFi 6E gaming-router is de perfecte keuze voor gamers die het hoogste niveau van prestaties, stabiliteit en beveiliging willen.

3. ASUS GT-AC2900 Gaming Router AC.

5/5

De ASUS GT-AC2900 is ook voorzien van een geavanceerd beveiligingssysteem. Dit systeem bestaat uit verschillende lagen om je thuisnetwerk optimaal te beveiligen. Je krijgt bijvoorbeeld toegang tot een gratis VPN Plus server, waarmee je je online activiteiten kunt versleutelen. Daarnaast is de router ook voorzien van een ingebouwde WPA3 beveiliging, waarmee je je netwerk nog veiliger kunt maken. De ASUS GT-AC2900 is een krachtige router die perfect is voor thuisgebruik. De router heeft een duidelijk en intuïtief gebruikersinterface, zodat iedereen er snel mee aan de slag kan. Ook is de router uitgerust met een dual-core processor met een hoge kloksnelheid, waardoor je de router met gemak kunt gebruiken voor intensieve gaming. Kortom, de ASUS GT-AC2900 is de perfecte router om je thuisnetwerk te voorzien van een krachtige en veilige gaming ervaring.

4. ASUS RT-AX86U Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX.

5/5

De router is ook uitgerust met AiMesh technologie, waarmee je een mesh-netwerk kunt creëren met meerdere ASUS-routers die worden verbonden met hetzelfde netwerk. Zo kun je een grotere wifi-dekking krijgen door meerdere routers in het huis te plaatsen. De ASUS RT-AX86U heeft ook een krachtige 1.8 GHz 64-bits processor, vier antennes en ondersteunt gaming-prioriteit, waarmee je kunt zorgen dat je online gaming-ervaring vloeiend en ononderbroken is. Dankzij de ingebouwde USB 3.1 poort kun je gemakkelijk externe apparaten zoals externe harde schijven of printers delen in het netwerk.

5.ASUS RT-AX86U Pro Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX.

5/5

Deze router is ook uitgerust met AiMesh, waardoor je meerdere ASUS routers kunt combineren voor een optimale dekking in je huis. Ook biedt de ASUS RT-AX86U Pro Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX beveiligingsmogelijkheden zoals WPA3-Personal, waarmee je al je netwerkapparatuur kunt beveiligen. De router heeft ook een ingebouwde gaming accelerator, waarmee je games met minimale vertraging kunt spelen, zelfs bij veeleisende online spellen. Daarnaast heeft deze router ook een ingebouwde AI-gebaseerde Quality of Service (QoS) functie, waarmee je kunt bepalen wat je prioriteit heeft bij het gebruik van het netwerk. Je kunt bijvoorbeeld gebruikers of apparaten voorrang geven op het netwerk, zoals gameconsoles, streaming apparaten, of smart home-apparaten. Met de ASUS RT-AX86U Pro Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX krijg je een krachtige en betrouwbare wifi-verbinding, zowel binnenshuis als buitenshuis.

6. ASUS TUF AX5400 Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX.

5/5

De ASUS TUF AX5400 Gaming Router is uitgerust met de nieuwste Wifi 6-technologie, waarmee je de prestaties van je draadloze verbindingen naar een hoger niveau tilt. Met een maximumsnelheid van 5400 Mbps is deze router geschikt voor gaming, streaming, downloads en het verwerken van grote hoeveelheden data. Daarnaast biedt deze router ook een speciale gaming-poort voor een verhoogde prestatie. De ASUS TUF AX5400 Gaming Router heeft ook een eenvoudigere manier voor port forwarding met slechts 3 stappen. Het heeft ook AiMesh voor een mesh wifi-systeem, dat je het hele huis voorziet van een sterk en stabiel wifi-netwerk. Daarnaast heeft de router ook AIProtection Pro netwerkbeveiliging, waarmee je je netwerk kunt beveiligen tegen malware en andere schadelijke websites. Om de router nog meer op te vrolijken, heeft hij ook AURA RGB-verlichting, waarmee je een unieke verlichtingservaring krijgt.

7. TP-Link Archer AX90 Gaming Router AX6600 WiFi 6 Tri-Band.

5/5

De Archer AX90 van TP-Link is de ultieme router voor gamers die de meest intense online gaming ervaring willen beleven. Dankzij het Alexa-compatibele ontwerp kunnen gamers hun favoriete games spelen met een betere verbinding, zelfs op afstand. Met wifi 6-technologie geniet je van een responsieve verbinding, zelfs bij hoge intensiteit. De Archer AX90 biedt een tri-band wifi met een maximaal bereik van maar liefst 6.6 Gbps, wat perfect is voor het streamen van 4K en 8K video's en het spelen van games. Ook heeft deze router een ingebouwde 1.8GHz Quad-Core processor, wat zorgt voor een extreem snelle netwerkprestatie. De Archer AX90 biedt ook een speciaal gaming-dashboard waarmee je je netwerkprestaties kunt beheren en optimaliseren. Je kunt ook verbinding maken met de meest innovatieve gaming-apparaten zoals Xbox en PlayStation.

8. ASUS GT-AX6000 Gaming Router WiFi 6 11000 Mbps.

5/5

De ASUS GT-AX6000 biedt een uitgebreide set aan krachtige functies voor gamers. De router is uitgerust met een AiProtection Pro-netwerkbeveiligingssysteem dat malware, virussen, phishing, aanvallen, vermogensbeheer en meer blokkeert voordat ze je netwerk bereiken. Daarnaast is er een Gamers Private Network (GPN) met een eigen DNS-server om verbindingen met online gameserver te verbeteren. Met de ASUS GT-AX6000 kunt u verschillende netwerken maken voor verschillende soorten apparaten. Met het ingebouwde Parental Control-systeem kunt u de toegang tot het internet voor uw kinderen beheren door bepaalde websites te blokkeren. U kunt ook de tijd beheren waarop ze verbinding kunnen maken met het netwerk. Daarnaast is er een ingebouwde Quality of Service-engine die de bandbreedte voor verschillende apparaten prioriteert. Hierdoor kunnen gamers een naadloze, vloeiende online gaming-ervaring genieten.

9. ASUS RT-AX82U Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX.

5/5

Daarnaast is de ASUS RT-AX82U ook uitgerust met AiMesh Wifi 6 technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je meerdere routers via een mesh netwerk met elkaar verbindt, waardoor je een breder en krachtiger wifi-bereik creëert. Je hebt ook toegang tot verschillende beveiligings- en controlefuncties, zoals de AiProtection Pro-beveiliging. Hiermee stel je geavanceerde filters in om je thuisnetwerk te beschermen tegen online dreigingen. Met de ASUS Router-app kun je je netwerk beheren en controleren in real-time, waardoor je het gemakkelijk kunt aanpassen.

10. TP-Link Archer AX11000 Gaming router AX WiFi 6 11000Mbps.

5/5

De router is uitgerust met 8 antennes en 8 LAN-poorten, waardoor je over een enorme dekking en snelheid beschikt. Deze krachtige router maakt gebruik van de nieuwste generatie WIFI 6-technologie, waarmee je tot wel 11000Mbps bereikt, en de Multi-User MIMO-technologie, waarmee je meerdere apparaten gelijktijdig kunt verbinden. Met de TP-Link Archer AX11000 kun je zelfs individuele netwerkmogelijkheden instellen voor verschillende gebruikers, waardoor je precies het juiste netwerk krijgt voor elke toepassing. Daarnaast is de router ook uitgerust met een krachtige game-accelerator, waarmee je je gamingervaring kunt verbeteren en lag tijd kunt verminderen. Bovendien heeft de router ook een krachtige geïntegreerde antivirus- en beveiligingsfunctie, waarmee je je netwerk tegen malware en andere cyberdreigingen kunt beschermen. Dit gecombineerd met de AI-technologie biedt je een veilig en betrouwbaar WIFI-netwerk.

Beste gaming routers - FAQ

Onderaan de producten in onze top 10 beste gaming routers staat de button ‘Bekijk prijs bij Bol.com’. Via deze link kom je op de website terecht van de webwinkel die wij aanbevelen. Deze is gekozen op basis van betrouwbaarheid en gunstige prijs.

Uit oze vergelijking is ASUS Rapture GT-AX11000 Gaming Router AiMesh WiFi 6 AX. de beste. 

2. ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 Gaming Router WiFi 6E. en 3. ASUS GT-AC2900 Gaming Router AC. maken de top 3 volledig. 

Bekijk de hele top 10 en vergelijk ze met elkaar met alle informatie die we voor jou hebben verzameld. Misschien is nummer 10 namelijk wel degene voor jou.

Jazeker, we laten ons namelijk niet leiden door bepaalde merken of winkels. Onze top 10 beste gaming routers is gebaseerd op ons eigen onderzoek. Wij worden niet betaald door merken van gaming routers om op de site terechtgekomen. Wel krijgen wij een kleine commissie op basis van het aankoopbedrag wanneer jij besluit een van de gaming routers aan te kopen via de link op deze pagina. De externe webshop heeft uiteraard ook geen invloed op onze productselectie.

Kies voor het beste product: lees onze gaming router beoordelingen

We hopen dat je na het lezen van alle informatie op deze pagina en onze top 10 beste gaming routers, een keuze hebt kunnen maken voor jezelf. Bij onze toppers vind je uitgebreide product informatie. Zo herken je goed de verschillen en is het duidelijk wat je met de betreffende gaming routers allemaal kan.

Je hoeft nu alleen nog maar te kiezen welke het meest geschikt is voor jou of voor het bedrijf waar je werkt. We weten zeker dat een van de gaming router uit onze top 10 gaming routers geschikt is voor wat jij zoekt. 

Afsluiting: best geteste gaming routers

Het vinden van een goede gaming router kan een lastige taak zijn, maar met onze top 10 producten hebben we het jou een stuk makkelijker gemaakt. We hopen dat je er veel aan gehad hebt en dat je al snel een betrouwbare en snelle verbinding hebt. Onze redactie staat altijd voor je klaar als je vragen en opmerkingen hebt, dus aarzel niet om contact op te nemen. Zo kan je je verder verdiepen in het zoeken van de beste gaming router die bij jou past. Geniet van je meeslepende gaming-sessies met de juiste gaming router.

Disclaimer: Bij softwaregurus.nl vergelijken wij gaming routers met elkaar en stellen een top 10 samen. We zijn echter niet verantwoordelijk voor zaken rondom de koop. Dit gaat via de webwinkels.

Gepubliceerd op: 11 jan. 2023